הקמת חברה חדשה

זמינים לכל משימה

חשבתם על הקמת חברה חדשה? אינכם יודעים במה להתחיל? למה הנכם זקוקים על מנת לפעול בעת הקמת חברה חדשה? כמה זה עולה ולמי לגשת? לצורך כך בנו לעזור לכם ולתת לכם את כל הפרטים הנדרשים.

מה עליכם לבצע בטרם הקמת חברה חדשה?

בחירת שם
בראש ובראשונה בעת הקמת חברה חדשה יש לבחור שם לחברה, זוהי למעשה אבן הבניין הראשונה. ניתן לבחור כל שם אך יש לוודא כי לא יפגע בשמה של חברה אחרת. אי אפשר לרשום שם של חברה כאשר קיים שם דומה או זהה לחברה שעוסקת באותו התחום או שם שמהווה סימן מסחר רשום של חברה, עקב חשש לתחרות לא הוגנת ופגיעה במוניטין של החברה הראשונה. בעקבות כך יכול רשם החברות לא לרשום את שם החברה עם השם הרצוי.

לכן יש לבדוק בקפידה את השם, ובמידה שבה חברה אחרת משתמשת בשם דומה, צריך לקבל אישורים מתאימים על כך כדי שהחברה החדשה תוכל להשתמש בשם הדומה. במקרה ולא תתקבל הסכמה חיובית של החברה הוותיקה, מרימי הקמת החברה החדשה ידרשו לחפש שם חלופי אחר.נוסף על כך שמות שמורכבים ממילים כלליות או תיאורים בלבד, כמו למשל "חברת צילום בע"מ" או "חברת מחשבים בע"מ", לעיתים קרובות אינם יאושרו לרישום על ידי רשם החברות.

בחירת דירקטורים ראשונים
על המייסדים של הקמת החברה החדשה יש לבחור בדירקטורים הראשונים שישמשו. יתרה מזאת על הדירקטורים לעמוד בכל תנאי הכשירות שקובע החוק לסוגיה זו.

כתובת הקמת החברה החדשה
חלק מתהליך הקמת חברה חדשה דורש לציין את הכתובת שתופיע ברישומי רשם החברות ככתובתה העדכנית והרשמית של החברה. המטרה של הכתובת היא היכולת לאפשר לכל גורם לשלוח לחברה דואר או במידה ומעוניינים להגיע לחברה. הבקשה החוקית נועדה למזער תופעות של חברות "מחתרת" שאי אפשר ליצור איתן קשר, ובמקרה שמתעוררות מחלוקות עסקיות, האינטרס הציבורי הוא שיהיה ניתן להשיג את החברה מיידית על מנת להגיש תביעה לערכאות השונות בלי צורך באיתורים וחקירות מיותרים.

עריכת הסכם המייסדים
בעת הקמת חברה חדשה שצפויים להיות לה מספר בעלי מניות, כדאי מאד לערוך הסכם מייסדים. מטרתו של הסכם זה הוא להבהיר את היחסים בין בעלי המניות ולתאם את ציפיות טרם פתיחת העסק על מנת למנוע סכסוכים ואי הבנות עתידיות. בין היתר דורשת הקמת חברה חדשה גם לערוך תקנון לחברה. זהו לכאורה "ספר החוקים" של החברה שנכתב ומנוסח על ידי עורכי הדין של החברה כך שישקף בצורה ברורה את רצון מייסדי הקמת החברה החדשה. התקנון יפרט את מטרות החברה ואילו גבולות סמכותיות יש לה. אפשר להשתמש בתקנון קיים, שמעניק מענה באופן כללי לרוב הנושאים הנוגעים להתנהלותה של החברה. נוסף על כך במקרה ומדובר בכמה בעלי מניות ובתוכניות עסקיות מסוימות, כדאי לנסח הסכם מייסדים ולכלול את הוראותיו הרלוונטיות בתקנון החברה שינוסח במיוחד עבור החברה.

לקבלת פרטים לביצוע הליך רישום חברה חדשה לחץ כאן.

את כל הטפסים הדרושים להקמת חברה חדשה ורישומה של החברה יש לעשות אצל הרשם לענייני חברות כיום הקמת חברה חדשה עולה 2491 שקלים. קיימת אפשרות לשכור את שירותיו של עור דין על מנת להתמצא יותר ולהקל על כל התהליך.