מהו למעשה שירות עריכת דוחות כספיים?
כל חברה בע"מ באשר היא פרטית או ציבורית, כל עמותה או כל רשות מקומית חייבת לפי חוק לבצע עריכת דוחות כספיים באופן המקובל לפי כללי החשבונאות ולמסור אותם מבוקרים בעזרת רואה חשבון.
מתן שירות זה מבוצע אחת לשנה ואף מגובה בסקירת הדוחות גם במשך השנה כדי לדאוג שבדוחות לא תהיה טעות.
עריכת דוחות כספיים מתבצעת תוך כדי שיתוף פעולה מלא ביחד עם רואה החשבון המבקר, שאיתו נתייעץ על מנת לפתור את כל הסוגיות החשבונאיות שיתקבלו במהלך עריכת הדוחות הכספיים.
מהם השלבים לביצוע עריכת דוחות כספיים?
יש להכיר את החברה על כל גורמיה, וסביבתה העסקית.
יש לתאם ציפיות ביחד עם רואה החשבון המבקר.
קבלת מאזן בוחן ופרטים נחוצים לתאריך החתך.
יש לחשב מיסים נדחים, מס תיאורטי והפרשה למס. ולהכין תזרים מזומנים.
איחוד דוחות כספיים.
יש להדפיס את הדוחות הכספיים הכוללות: תביעות, שיעבודים והתקשרויות, מדיניות חשבונאית, תלויות וכיוצא בזה. כל זאת בכפוף לבקשות החברה וראה החשבון המבקר.
יש להגיש את הדוחות לבדיקה אצל הרואה חשבון והחברה.
לפי כך ישנה משמעות רבה לעריכת דוחות כספיים בצורה טובה ומדויקת. עריכת הדוחות הכספיים השונים מבטאים את ההיבטים הפיננסיים השונים בחברה והם מופקים במועדים שנקבעו קודם לכן מראש.
מהם צריכים להכיל עריכת הדוחות הכספים?
קודם כל ישנו את דוח רווח והפסד- הוא מפרט את כל האלמנטים שהשפיעו על העסק מבחינת רווח או הפסד.
יש לצרף את המאזן שמעיד על מצבה הכלכלי של החברה הן מבחינת נכסים , הן מבחינת הון עצמי והן מבחינת התחייבות כלשהן.
דוח תזרים מזומנים מעיד על ההשקעה, הפעילות השוטפת, ובכלל את כל תנועת המזומנים של החברה.
נוסף על כך קיימים עריכת דוחות כספיים גם לחברות ציבוריות והן לחברות פרטיות בכפוף להנחיות של רשות ניירות הערך בדבר אי תלות. החוק לא מאפשר לרואה החשבון המבקר לערוך דוחות כספיים של החברה, לשם כך על החברה לבצע עריכת דוחות כספיים בעצמה. לעומת זאת השירות ניתן תוך כדי שיתוף פעולה מלא עם רואה החשבון של החברה.
עריכת דוחות כספיים צריכה להיות מקיפה ואמינה, עליה להעיד על מצבה האמיתי של החברה או העסק, מכיוון שהטעיה בעריכת דוחות כספיים היא עילה לתביעה משפטית. עריכת דוחות כספיים המבוצעת כהלכתה חשובה למנהל ולבעל העסק, שאמור לעיין בדוחות ולפרש אותם באופן שיקנה לו להחליט החלטות פיננסיות על מנת לשפר את רווחי העסק ולמנוע הפסדים לא רצויים.
יש לציין שעריכת דוחות כספיים יכולה אולי להיות מעט מורכבת כי היא מכילה הרבה פרטים לכן, רואה החשבון יסביר אודות עריכת דוחות כספיים לבעל החברה או בעל העסק על מנת שלא יהיו טעויות או אי הבנות בנושא.